Izolare termica exterioara | Izolare termica interioara

Tavane false de polistiren

Sunt placi decorative din polistiren care se folosesc pentru decorarea plafoanelor incaperilor, acoperirea denivelarilor si crapaturilor tavanului si pentru izolarea termica si fonica a locuintei.
Impiedica formarea efectului de punte termica datorita marginilor cu falt tip click.

Tavanele de polistiren reprezinta un excelent izolator termic si fonic, sunt lavabile, igienice, usor de montat, nu intretin arderea si sunt acoperite cu un strat cu proprietati antistatice.

Ele permit nu doar o decorare unica a interiorului, dar acopera si neregularitatile si pot fi vopsite usor cu vopsele lavabile.

Se monteaza usor prin lipire cu adeziv pentru polistiren.

Modul de ambalare al placilor este de 1.96 mp / pachet, iar pretul este / pachet.

SE VINDE NUMAI LA PACHET.

Placile decorative de la Decorama sunt destinate placarii planseelor si peretilor interiori. Produsele sunt executate din polistiren expandat, asigurand o acoperire optima a denivelarilor si crapaturilor.

De asemenea, prin utilizarea acestora, creste nivelul de termo-fonoizolare a incaperii. Placile sunt disponibile in dimensiuni de 500 mm x 500 mm pentru tavane si 160 mm x 1.000 mm pentru pereti, grosimea fiind cuprinsa intre 8 mm si 10 mm. O alta caracteristica importanta este constitita de greutatea scazuta a materialului, acesta fiind usor de aplicat, prin intermediul unor substante adezive speciale.

Produsul este ignifug, iar intretinerea este facila, putand fi efectuata prin intermediul unei solutii de detergent lichid.


FORUM via http://www.misiuneacasa.ro/

Intrebare:
Vreau sa lipesc placi decorative din polistiren pe tavan.
Scopul este sa asigur o suprafata "calda" pentru evitarea aparitiei condensului si mucegaiului, in acelasi timp sa izolez si fonic.
Problema este ca tavanul este varuit peste o un glet de ipsos subtire (carecu timpul s-a si "degradat" pe alocuri).
Credeti cu daca voi "repara" zonele in care s-a umflat gletul (nu sunt pre intinse) si voi aplica un strat de amorsa rasinica, voi reusi sa lipesc placile (au grosime de numai 0.5 cm) cu adeziv la tub.
Procuparea mea e ca nu stiu care este substratul recomandat pentru lipirea acestor placi decorative din polistiren si ma tem sa nu se desprinda in timp.

Raspuns:
Salut!
Reparatiile nu sunt obligatorii,in schimb daca stratul de glet nu prezinta garantii,e bine sa fie inlaturat.Suprafata rezultata se va amorsa cu un grund si se pot lipi placile,fara a se mai face reparatii.Consumul de adeziv nu va creste semnificativ,dar rugozitatea e de preferat unei suprafete finisate.
Bafta!
______________________________________________________________
Intrebare:
Cum se monteaza un tavan din polistiren decorativ mai ales ca acum pe tavan sunt scinduri, am avut rigips a picat din cauza unor infiltratii masive de apa si doresc sa nu mai pun rigips si din punct de vedere estetic fiind un tavan banal.
ca si costuri sunt dispus sa mai investest si 25% inplus fat de rigips mai ales daca se monteaza relativ usor
Raspuns: 
 In primul rand trebuie inlaturata cauza infiltratiilor de apa deoarece tavanul din polistiren decorativ nu v-a opri apa.
Placile din polistiren decorativ se monteaza :
-prin lipire directa pe tavanul ezistent daca nu este din material poros
-pe rigle de lemn tot prin lipire
-cu ajutorul unor profile speciale
Puteti afla produse pe http://www.artdesigndecostil.ro/tavane_si_bagheta_polistiren.html

 ***
eu am folosit adeziv la galeata.
danhome are dreptate, trebuie indepartat stratul care este deteriorat, aplicat un grund si lipit polistirenul....
polistirenul este de 5 mm, are efect estetic, nu de izolare termica sau fonica...

______________________________________________________________ 

Intrebare:
Salut !
este interesanta chestiunea in discutie...., dar lamuriti-ma inca o data ,.....: am intrebat (acum ceva vreme ...) despre oportunitatea de a izola tavanul (de la parterul unei case) cu polistiren expandat (2-3 cm), simultan cu turnarea planseului armat (pe cofrag se aseaza polistirenul si apoi....fierul de armatura si betonul). Toti m-au intrebat (pe forum ) de ce vreau "un tavan cald", ca nu ar fi tocmai oportun, chiar o cheltuiala in plus...!
Sa inteleg ca totusi nu este o idee chiar rea ?
Merci !
 

Raspuns: 
Daca amblele spatii, cel de la etaj cat si cel de la parter, sunt incalzite nu are rost sa temoizolati tavanului.
Se poate face daca doriti printr-un sistem compus din polistiren+folie bariera de vapori+placi de gipscarton.
 

***

SpecialistulMC a scris:
Posibil, in opinia mea, daca se faca o hidroizolare usoara a tavanului, dupa care se aplica placile de polistiren decorativ cu un adeziv rezistent la umiditate.
In ce consta aceasta hidroizolare ? Credeti ca un adeziv special pt. polistiren, tip "Decosa", rezista la umiditatea din baie ?

***

Si la o adica daca se desprinde o placa usoara de polistiren ce-i asa mare lucru? O lipesti imediat la loc cu niste silicon. Eu am lipit placile de tavan decorativ si cu aracet (spunea lumea ca trebuie numai silicon). Si le am de 4 ani. Pentru baie poti pune puncte de adeziv de polistiren cu puncte de silicon pe aceeasi palca.